Rood-Wit D1
19-09-2015
3-0

Scheidsrechter:   Snoek, M.
Deze week reizen de Rood Witjes af naar de Haagse Beemden in Breda. Tegenstander is de D1 van De Gunners. Een door personeelsleden van munitiefabriek Hispano Suiza in 1953 opgerichte voetbalvereniging. De vergelijking met Arsenal is te begrijpen, de Engelse topclub heeft als bijnaam The Gunners en is ook opgericht door arbeiders van een fabriek namelijk wapenfabriek The Royal Arsenal. Ook de Willebrordse ploeg heeft een vergelijking met de Noord Londense grootmacht. De Willebrorders treden aan in een fonkelnieuw tenue met dezelfde clubkleuren. Het is druk op sportpark Het Hooghuys auto’s moeten door de wijk geparkeerd worden en ook een goede warming-up is door de overvolle veldbezetting niet echt mogelijk. Om 10.00u de aftrap en waar er vorige week ijzersterk en scherp gestart werd is het begin nu slecht de 1e bal wordt gelijk knullig verloren, De Gunners starten daarentegen wel alert en sterk. De 1e aanval weet Justin nog weg te werken, maar de vrijstaande man op de 16 schiet de afvallende bal tegen de touwen, 1-0. Benieuwd of onze jongens nu wakker zijn geworden? Maar dit blijkt helaas niet waar te zijn, het is niet zo dat de blauw-witte formatie kwalitatief veel sterker is, maar de Bredase ploeg is gewoon veel feller en alerter, de Rood Witjes verliezen te veel duels en de dreiging komt hoofdzakelijk van de thuisploeg. De ploeg creëert in de 1e helft kansen en een 7-tal corners. Jeremy is sterk in een paar 1 tegen 1 acties en weet een grotere achterstand te voorkomen. 1 van de weinige keren dat onze jongens in de aanval zijn wordt er een strafschop geclaimd maar niet gegeven, in de daarop volgende uitbraak wordt er door de grensrechter gevlagd voor een duidelijke handsbal, heel Rood Wit kijkt naar de scheidrechter maar deze fluit niet en de Breda-naars zijn alert en slepen er weer een corner uit, uit de eerdere 5 wisten we dat deze gevaarlijk zijn en uit deze 6e hoekschop is het wel raak en komt de 2-0 op het scorebord. Een beetje beduusd trappen we af en weer is het balbezit van korte duur en volgt corner 7 voor de thuisploeg. We kunnen bijna aan de ranja, maar niet voordat de thuisploeg hun voorsprong nog verder vergroot. Met een 3-0 achterstand zal er wel heel wat moeten gebeuren om terug in de wedstrijd te komen. De 2e helft grotendeels hetzelfde wedstrijdbeeld, alleen met minder corners en kansen voor de thuisploeg, maar corners en kansen weten de rood-witjes ook niet echt te creëren. Halverwege de 2e helft moeten we ook nog een 5-tal minuten met een man minder spelen, een overtreding wordt bestraft met een gele kaart, enerzijds niet geheel onterecht, maar anderzijds had er een paar minuten later ook een kaart getrokken kunnen worden voor een speler van de thuisploeg. Gelukkig zien we nog 1 aanval van de jongens zoals we die graag zien combinerend van eigen helft tot in de 16 van de tegenstander. Jammer dat het bij deze ene fatsoenlijke aanval blijft. Als het eindsignaal klinkt staat dezelfde stand op het scorebord als met de rust. Geen grotere achterstand opgelopen maar ook niet verkleind, de punten blijven dan ook terecht in Breda. Jammer dat onze jongens de goede start van de competitie niet hebben door kunnen zetten. Waar het aan lag geen idee, misschien aan het vroegere tijdstip, als dat zo is dan kunnen we een oproep doen om de resterende uitwedstrijden pas vanaf 11.00u te spelen. Volgend weekend komt Victoria op bezoek, deze ploeg heeft nog maar 1 punt en zal gebrand zijn om hun punt te verdubbelen of zelfs te verviervoudigen, maar als we spelen zoals de 1e competitiewedstrijd met werklust en bezieling dan moeten we de puntjes in eigen huis kunnen houden.

Veel succes boys,

Verslagen

RKSV Rood-Wit W - Sportpark De Gagelrijzen, Emmastraat 84-86, 4711 AV St. Willebrord - Tel. +31165384307