Rood-Wit W Jeugdopleiding

“Rood-Wit W hoort bij de beste amateurverenigingen van Zuid-West Nederland op sportief en organisatorisch gebied". Dit is het hogere doel van Rood-Wit W. Van dit hogere doel is een aantal gewaagde doelen afgeleid. Samengevat betekent dit dat het eerste elftal (zondag) een stabiele tweede klasser is met ambitie om mee te doen om promotie. Het tweede elftal (zondag) heeft een stabiele postitie in de tweede klasse en speelt jaarlijks voor een plek in de nacompetitie voor promotie naar de reserve eerste klasse. Beide met bij voorkeur met een selectie die voor 80% uit "Rood-Witters" bestaat.

Om daar te komen, is er nog een (lange) weg af te leggen en wordt er op diverse gebieden hard gewerkt binnen de vereniging Rood-Wit W. En deze doelen zijn dus ook het uitgangspunt voor de invulling van de Rood-Wit W jeugdopleiding.

De jeugdopleiding van Rood-Wit W heeft daarbij de volgende doelstelling: “Rood-Wit W wil voor haar jeugdleden een aantrekkelijke en veilige voetbalomgeving creëren waarin iedereen met plezier op zijn of haar niveau de voetbalsport kan beoefenen.”
 

Het is dan ook noodzakelijk dat we veel aandacht geven aan onze jeugdopleiding en de kwaliteit en ontwikkeling van spelers en trainers/coaches (m/v) centraal stellen. De ontwikkeling van onze jeugd moet te allen tijde gekoppeld zijn aan voetballen met plezier. Onze jeugdtrainers en teammanagers zorgen er samen met de ouders voor dat spelers met plezier (steeds beter) leren voetballen.
 

Binnen de jeugdopleiding van Rood-Wit W staat de individuele talentontwikkeling van de spelers centraal en de belangen met betrekking tot de individuele ontwikkeling gaan daarbij voor de teamprestaties. Een trainer/coach is daarmee een opleider van individuele ontwikkeling. Dit wil overigens niet zeggen dat een individu belangrijker is dan het team. Voetbal is een teamsport, waarbij het draait om samenwerken, samenspel, samen plezier hebben en samen tot een prestatie komen (uiteraard passend bij het niveau). Ontwikkelen van individuele (technische) vaardigheden en het kunnen toepassen daarvan in het functioneren als onderdeel van een team, dat is waar het om gaat.  Daarmee willen we spelers vanuit de eigen jeugd naar onze selectieteams laten doorstromen.

Speerpunten voor de komende periode zijn:

  • Niveau van trainers/coaches verbeteren
  • Niveau van spelers verhogen
  • Ontwikkeling Jeugdscouting (inclusief aansluiting selectieteams)
  • Medisch beleid en medische begeleiding naar de jeugd vertalen
  • Goede voetbalfaciliteiten
 

RKSV Rood-Wit W - Sportpark De Gagelrijzen, Emmastraat 84-86, 4711 AV St. Willebrord - Tel. +31165384307

Banknummer NL28RABO0148617034 - KVKnummer 40280063 - BTWnummer  NL002595072B01

Bekijk hier de privacyverklaring (AVG) van Rood-Wit W

Terug naar boven