Zundert D1
12-09-2015
3-1

Scheidsrechter:   Verstijlen, M.… (+1)
Voorafgaand aan de 1e competitiewedstrijd werd er door de jongens van D1 het jaarlijkse gemeentelijk toernooi. Een leuk door buurman Sprundel georganiseerd toernooi, waarbij de 1e jaars wat extra minuten kunnen maken op het grote veld. En met de wetenschap dat we Sprundel ook in de competitie tegenkomen, een mooie test om te kijken waar we zo vroeg in het seizoen staan. De 1e wedstrijd werd verdiend met 1-0 gewonnen van Dioz, de 2e wedstrijd een klein dompertje, RSV ging met de minimale overwinning aan de haal. Door het verlies tegen RSV, zou de laatste wedstrijd tegen Sprundel beslissen welke ploeg de finale zou spelen. De Rood Witjes sleepte een knappe 2-1 overwinning uit deze derby. Zo kreeg de ploeg in de finale een herkansing op revanche. In een spannende wedstrijd moesten penalty’s de uitslag geven. De historie heeft geleerd dat penalty’s nou niet de specialiteit van de Nederlandse voetballer is. Deze generatie maakte echter een einde aan het Nederlandse penaltysyndroom, in een spannende reeks in zeer duistere omstandigheden werden de 1e 4 penalty’s koelbloedig door beide ploegen binnengeschoten, voor de 5e speler in de reeks van RSV, was de spanning iets te groot, zijn schot werd door het aluminium gestopt. Hierna de beurt aan Senna, met zijn goede trap kan de 1e plaats veilig stellen, zijn schot werd onvoldoende gepareerd door de Rucphense goalie, met deze benutte strafschop was de 1e prijs van dit seizoen binnen. Proficiat mannen!! Deze knappe toernooiwinst is een mooie opsteker voor de start van de competitie, ook Jan van Nispen bedankt voor je assistentie.
Zaterdag 12 september, vandaag de 1e competitiewedstrijd, Zundert D1 komt op bezoek. Een ploeg waar we veel van verwachten en waar de jongens gewaarschuwd voor zijn. De voormalige D1 wist vorig seizoen van deze tegenstander niet te winnen en de doorgeschoven E1 spelers werden vorig seizoen tweemaal met grote cijfers naar huis gestuurd. Dus het wordt een hele opgave en er zal er niet te makkelijk over gedacht moeten gaan worden, alle kopjes zullen dezelfde kant op moeten staan. Weer geen voltallige selectie, dit maal moet Christian geblesseerd afhaken. Met Zane, Sandieno, Tom en de geblesseerde Christian op de bank trappen we om 12.30u af. De Rood Witjes beginnen erg sterk, door snel druk zetten is er binnen 3 minuten het 1e kleine kansje voor Senna. Na een een-tweetje tussen Tim en Tino volgt de 1e corner, de afzwaaiende bal wordt net door Tino overgeschoten. Er volgen verschillende mooie aanvallen over verschillende schijven en door verschillende spelers. De spaarzame keren dat Zundert de voorste linie bereikt zijn Rick, Cas, Mika en Stan alert. Halverwege de 1e helft een schitterende opening van Stan op rechtsbuiten Tim, laatst genoemde mist alleen de snelheid om er een doelkans van te maken. Kort hierna de openingstreffer een knappe steekbal van Senna wordt door Tim koelbloedig in de verre hoek binnengeschoten. De Rood Witjes zijn op stoom, zetten snel druk en Zundert weet hier niet goed mee om te gaan. Mooie acties volgen met (schiet) kansjes voor Senna, Milan en Tino, omdat het laatste beetje geluk ontbreekt zonder succes en (nog) geen uitbreiding van de voorsprong. Jeremy had de 1e helft een snipperdag kunnen nemen, de enige keren dat hij in actie moet komen is na terugspeelballen van Stan, Cas en Rick, zijn Zundertse collega aan de overzijde heeft niet alleen zijn handen maar ook zijn voeten vol, buiten een aantal reddingen is een van zijn vele bezigheden, het nemen van doeltrappen. Uit een van deze doeltrappen valt de 2-0, Tim jaagt door op de aangespeelde linksback, zijn schot wordt nog deels gestopt door de keeper, maar Senna is er als de kippen bij om de bal het beslissende tikje te geven. Met de 2-0 voorsprong nemen onze jongens een beetje gas terug en een 5-tal minuten later kunnen beide ploegen aan de verdiende ranja. In de rust worden de prima spelende Justin, Rick en Senna gewisseld en betreden er 3 verse krachten het veld. De 2e helft wordt er weer sterk gestart, alleen met iets minder overtuiging als de 1e helft. Dat we iets minder domineren als de 1e helft is ook de verdienste van Zundert, de rust en ranja heeft de mannen van de grensgemeente goed gedaan. Ze komen meer in balbezit en komen er wat vaker uit, echter door prima verdedigingswerk van Cas, Mika, Stan en Zane komt Jeremy niet of nauwelijks in de problemen. Voorin bedient Sandieno Tom, hij ziet helaas de vrijstaande Tino over het hoofd en zijn schot mist de juiste precisie. Kort hierna weet Tino wel Tom te bereiken en Tom rond dit buitenkansje knap af. Een fout ingespeelde bal brengt Zane in de problemen, op rand 16 maakt hij een overtreding. We hebben al eerder gezien dat de grote laatste man een hard schot heeft en waar zijn 1e vrije trap nog ruim naast ging, heeft hij zijn vizier nu op scherp staan en schiet de bal knap over de muur en achter de kansloze Jeremy. Heel Zundert gelooft er nog in, maar de tijd is op na het fluitsignaal voor de aftrap, klinkt gelijk het laatste fluitsignaal. Hiermee eindigt de wedstrijd in een 3-1 voordeel voor de thuisploeg. Gezien het wedstrijdbeeld dik verdiend, onze jongens hebben er keihard voor gewerkt en er werden felle maar correcte duels uitgevochten, met blessurebehandelingen werd de opgooibal door beide ploegen sportief naar elkaar teruggespeeld. Twan Paparazzi wil de supporters van de uitploeg nog even bedanken, na het zoveelste commentaar op de wedstrijdleiding, heel Holland bakt tegenwoordig maar in hun ogen bakte hij er helemaal niets van, was hij een regelrechte thuisfluiter kreeg ik na mijn opmerking dat hun grensrechters vlagsignaal misschien wel niet terecht was, vriendelijk van de Zundertse B Side speluitleg, want ik snapte er niks van, de oude garde van deze harde kern sprak de wijselijke woorden dat ik alles maar goed moest opschrijven, zodat ik dan niets kan vergeten. Hierdoor besefte ik mij dat ik de uitwedstrijd tegen FC Bergen, Chris (papa Stan) Martens was vergeten te bedanken voor de invulling van de vacature uitgrensrechter, Chris bij deze. Laten we als supporters het voorbeeld volgen van zowel de Rood Witte als de Rood Zwarte spelers die er op het veld een leuke, felle maar correcte en sportieve wedstrijd van hebben gemaakt. Dat de punten niet mee naar Zundert gaan heeft echt niet aan de nagenoeg foutloos fluitende scheidrechter gelegen, maar zijn de verdienste van de thuisploeg.

Volgende weekend een uitwedstrijd in Breda tegen De Gunners,

Veel succes boys,

Verslagen

RKSV Rood-Wit W - Sportpark De Gagelrijzen, Emmastraat 84-86, 4711 AV St. Willebrord - Tel. +31165384307