Nieuwsoverzicht

Rood-Wit lost met ambitieuze Argentijn en oude bekende keepersprobleem op

17 april 2019
www.rood-wit.nl
Rood-Wit heeft de vacature in het doel opgevuld met de komst van Yannick Millenaar (24). De doelman met Argentijns bloed komt over van het Belgische KSK Weelde. Daarnaast komt oude bekende Geovanni Leander terug na een tijdje bij RBC in de jeugd te hebben gezeten.

Millenaar doorliep de jeugdopleiding van Willem II/RKC en brak door bij derdeklasser TSC. Sinds dit seizoen speelt hij bij Weelde, uitkomend in de Tweede Provinciale (tweede niveau in het provinciale amateurvoetbal, zesde niveau van België). ,,In Nederland leeft het meer, ik miste het hele wereldje eromheen. Ik ben een gevoelsmens, dus ik wilde graag terug.”

Via via kwam hij bij eersteklasser Rood-Wit terecht. ,,Een mooie club spelend op een mooi niveau”, is hij duidelijk. ,,Ik heb bij onder meer mijn oude trainer Ad van Seeters wat informatie gevraagd en alles wat ik hoorde was positief. Ook het gesprek dat ik bij de club had was goed, de ambitieuze plannen van de nieuwe trainer Marco Groeneveld spraken me aan.”

Ambitieus
,,Bij TSC keepte ik in de derde klasse, dus ga ik nu twee klassen hoger spelen, maar gezien mijn verleden bij Willem II en RKC en de ervaring die ik hier in België opdoe, zie ik dat als een mooie uitdaging”, aldus de in Argentinië geboren doelman. Hij verwacht met zijn Zuid-Amerikaanse roots en temperament goed bij de Willebrordse mentaliteit te passen.

André Matthijssen van de technische commissie van Rood-Wit is blij met deze versterking. ,,Het vertrek van onze eerste keeper Andy Steging (naar Halsteren, red.) kwam als donderslag bij heldere hemel, dat hadden we niet zien aankomen. Ik ben heel blij dat een jongen van het kaliber van Yannick zich nu bij Rood-Wit wil bewijzen. Hij maakt een erg gedreven indruk.”

Leander en Coppens
Millenaar is niet de enige keeper die nieuw aansluit bij de rood-witten. Ook Geovanni Leander (19) hoort komend seizoen bij de selectie. Matthijssen over Leander: ,,Geovanni is een talentvolle keeper, die bij ons in de jeugd heeft gezeten, maar toen is overgestapt naar RBC. Daar speelt hij nu in de onder 19. Hij wil nu weer graag terug naar Rood-Wit.” Mitchell Coppens, keeper van de onder 19 van Rood-Wit, maakt ook de overstap naar de selectie.

Bron: BN De Stem (Dennis Kas)


 
www.rood-wit.nl
Afgelopen vrijdag was tijdens de Bierproeverij de eerste trekking onder de tot nu toe verkochte loten van het 90 jarig jubileum van… Meer >
 
www.rood-wit.nl

Paas-enveloppenactie

14 maart 2024
Tijdens het Kwalificatietoernooi 2024 op Paaszaterdag 30 maart zullen de dames van de activiteitencommissie jeugd ook aanwezig zijn met… Meer >
 
www.rood-wit.nl
Onze vereniging heeft zich al een tijd geleden aangemeld voor OnzeClubWinkel en heeft er de vruchten ook al van geplukt. Wij willen het… Meer >
 
www.rood-wit.nl
Voor Koningsdag 2024, op zaterdag 27 april, zijn we op zoek naar mensen die willen helpen met de activiteiten bij Rood-Wit. Wil je ons… Meer >
 
 
 
 
 
 






RKSV Rood-Wit W - Sportpark De Gagelrijzen, Emmastraat 84-86, 4711 AV St. Willebrord - Tel. +31165384307

Banknummer NL28RABO0148617034 - KVKnummer 40280063 - BTWnummer  NL002595072B01
 

Terug naar boven