Rood-Wit E1

Datum Tijd Thuis Uit Scheidsrechter Einduitslag
14-03-2015 11:00 Rood-Wit E1 Klundert E1 Nispen, Ko van 0-2

De kraker

Zaterdag 14 maart, een topper staat op het programma. De nog zonder puntverlies zijnde koploper komt op bezoek. De Klundertse tricolores zijn de tegenstanders. Een van horen zeggen fysiek sterke ploeg, waaraan we qua voetbal gewaagd moeten zijn. We hebben beginnen met een goede warming up. Op het vertrouwde tijdstip van 11.00u trapt Klundert af voor de kraker in de 2e Klasse E24. Het is een beetje af tasten, maar vanaf begin af aan is te zien dat Klundert niet gekomen is om bloemetjes te plukken. De ploeg zit er fel op en we krijgen weinig ruimte, iets waar we niet goed mee om weten te gaan. Het lijkt er op dat onze jongens ook iets gespannener zijn dan tegenstander, ze weten dat het belang groot is. Het spel in de 1e fase van de 1e helft speelt zich grotendeels af op of rond de midden, uitgespeelde kansen zijn er niet echt te noteren. Maar de 1e eerste fout wordt genadeloos afgestraft. We lopen te lang met de bal in plaats van de bal te spelen. Zo gaan we met een achterstand van 0-1 de rust in. Na de rust hetzelfde spelbeeld we proberen wel, maar lopen te veel en voetballen te weinig en dat de tegenstander er fel bovenop zit, werkt ook zeker niet mee. De Klundertse formatie schuwt het fysieke duel niet en een aantal keer gaat men tot het randje, iets waar onze jongens lastig mee om kunnen gaan, er zijn van beide kanten een paar vervelende overtredinkjes, maar deze worden door de scheidsrechter goed beoordeeld en correct opgelost en zo blijft dit spannende duel ook een sportief duel. Dat we 2e helft druk proberen te zetten is te zien aan een groot aantal corners welke we hebben gekregen, corners die vaak goed genomen worden, maar helaas niet worden omgezet in doelpunten. Klundert scoort in de 2e helft nog een mooie goal, van grote afstand valt de bal over Dennis. Een mooi doelpunt, waarschijnlijk met een beetje geluk, maar dat had Van Basten ook in ā€™88 en Tighadouini met zijn goal sā€™ avonds tegen Go Ahead Eagles, al dacht Robert Maaskant daar anders over. Geluk of geen geluk, voor ons is het pech, we staan met 0-2 achter en weten dit niet meer goed te maken in de resterende minuten. We hadden de spanning terug kunnen brengen in deze competitie, maar dan hadden de 3 punten op ā€™t Heike moeten blijven, met deze uitslag verstevigd Klundert hun toch al riante koppositie. Het is nu aan de concurrentie om de competitie weer spannend te maken.
Door: Antoine Verlaar , 16-03-2015 00:00

RKSV Rood-Wit W - Sportpark De Gagelrijzen, Emmastraat 84-86, 4711 AV St. Willebrord - Tel. +31165384307