BSC D1
Rood-Wit D1
05-03-2016
1-3

Heel ver naar boven hoeven we niet meer te kijken, want het is duidelijk dat de prijzen onder de andere teams verdeelt gaan worden. Toch hebben de boys vandaag een belangrijke wedstrijd voor de boeg. Al vroeg reizen we af naar de Burgerhoutse Sport Club, voor een wedstrijd tegen rode lantaarndrager BSC. De thuiswedstrijd werd met het minimale verschil gewonnen, dus onze jongens moeten niet denken dit klusje ff te klaren. Vanaf de aftrap is het veld verdeeld in 2 helften en dan heb ik het niet over de belijning of het zonnetje wat een helft al groen heeft gekleurd. Nee het zijn de Rood Witjes die het initiatief nemen, binnen een 10-tal minuten krijgt de Roosendaalse verdediging meerdere schoten en corners te verwerken. Een corner van Tino raakt onderkant lat. Een goed schot van Christian weet de goede Roosendaalse goalie net tot corner te verwerken. Uit de zoveelste corner scoort Stan de verdiende 0-1. Hierna zijn we nog duidelijker de bovenliggende partij, een mooie aanval via Stan, Christian en Senna wordt door laatstgenoemde net naast geschoten. Even later een scrimmage voor de Roosendaalse goal, waardoor de bal door een Wit-Groene speler in eigen goal wordt gewerkt. Met deze 0-2 stand kunnen we aan de thee, warmte waarmee Jeremy wel blij zal zijn, de Willebrordse keeper heeft in het schaduwgedeelte slechts 1 bal gehad. De 2e helft is meer in evenwicht en vips hebben een nieuwe soort van skybox gevonden, het is een soort zapp-skybox, want staat de wedstrijd je niet aan dan vaar je met je luchtballon naar een volgende. Eerste echte gevaarlijke wapenfeit komt van Stan, hij slalomt door de verdediging zoals eigenlijk alleen Messi dat kan, maar mist op het laatste moment de koelbloedigheid v/d Argentijn. De Corner hierna wordt door de Willebrordse aanvoerder wel goed binnen gewerkt, met een publiekswissels als gevolg. Met een 3-0 voorsprong zou het appeltje-eitje moeten zijn, maar niets is minder waar. De thuisploeg geeft zich niet gewonnen en claimt even later en penalty en waar veel scheidsrechters de bal op de stip leggen laat deze leidsman doorspelen, zoals hij al veel spelmomenten liet doorgaan, hij floot een prima wedstrijd. De thuisploeg krijgt alsnog de eretreffer. De Willebrodse verdediging maakt een inschattingsfout en een BSC speler schiet de bal knap binnen en brengt hiermee een 1-3 eindstand op het scorebord. We halen 3 belangrijke punten, wat ons momenteel op plaats 9 brengt, maar als de naaste concurrenten hun (inhaal)wedstrijden gespeeld hebben kan die stand zo weer anders zijn. Volgende wedstrijd is uit naar TVC, een ploeg waar we thuis overtuigend van wonnen, maar waar we gezien de stand wederom ons borstje nat kunnen maken.

Verslagen

RKSV Rood-Wit W - Sportpark De Gagelrijzen, Emmastraat 84-86, 4711 AV St. Willebrord - Tel. +31165384307