Zundert D1
Rood-Wit D1
27-02-2016
2-0

Vandaag reizen we af naar Zundert en is Sportpark De Wildert het eindstation. Een paar bochten verder traint het (grote) NAC bij Jantje Bras. De thuiswedstrijd was de opening v/d competitie, die onze Rood Witjes sterk starten en overtuigend wonnen. Gezien de ranglijst is dat een vertekend beeld en zitten onze Rood Witjes in een dip, terwijl de Zunderste formatie volop in strijd is om het kampioenschap. We starten met een nieuw, maar zeker geen onbekend gezicht in de goal, Dennis de keeper van E1 moet vandaag het doel verdedigen. Vanaf de aftrap neemt de thuisploeg het initiatief. Er worden in de 1e helft een paar ballen ternauwernood gered van de doellijn en ook Dennis staat z’n mannetje. Toch gaat Zundert met een minimale voorsprong de rust in. Een scrimmage voor de goal, waarbij 1 speler hinderlijk buitenspel lijkt te staan, word de bal in de goal gefrommeld. Gezien het wedstrijdbeeld zeker niet onverdiend, de Zundertse keeper had waarschijnlijk meer last v/d kou als v/d de Willebrordse aanvalsdrang. De 2e helft starten we sterker en kunnen we meer tegenstand bieden. We zijn een paar keer gevaarlijk en ook invaller Rick lijkt een stoorzender voor de Zundertse verdediging. Ondanks de positieve werklust en inzet krijgen onze jongens toch het deksel op hun neus. Een vanuit mij positie gezien erg gemakkelijk gegeven strafschop, wordt door de Zundertse speler koelbloedig binnengeschoten. Met nog een paar tellen op de klok wordt een punt halen een onmogelijke missie voor onze jongens. De man in het geel wenst echter een echte hoofdrol en vindt het noodzakelijk om de aftrap over te laten nemen en een paar tellen later aanvoerder Stan van het veld te sturen wegens commentaar. Dat een aanvoerder een spreekbuis is van een elftal, lijkt door hem vergeten te worden en zo lijkt het bandje rond de arm overbodig te zijn. RESPECT. We eindigen weer een wedstrijd zonder punten, waarin we gezien de 2e helft een punt hadden verdiend, maar waar we gezien het hele wedstrijdbeeld reëel moeten zijn en inzien dat Zundert het betere van het spel had en niet voor niets 2e staat. Volgende week een v/d naaste concurrenten BSC., wederom lastig en zullen we er vol voor moeten gaan!!