Nieuwsoverzicht

Jubileum 25 jaar zaterdag 2 team

16 juni 2019
Zaterdag 8 juni was het dan zover, sinds de oprichting in 1993 stond de 1e reünie van het Rood Wit zaterdag 2 op het programma. Om 14.00u was er voor de leden en oud leden van dit elftal, een kopje koffie met een worst- of saucijzenbroodje en kon men de foto- en shirtverzameling bekijken. Rond 14.30u werden de kleedkamers opgezocht voor een onderlinge wedstrijd. We zagen dat er allerlei soorten lapmiddelen, kniebanden en Robocop-achtige braces van zolder waren gehaald. Robocop is overigens een Amerikaanse film v/d Nederlandse regisseur Paul Verhoeven uit 1987. Vele v/d jongste generatie waren toen nog niet geboren of keken nog naar Niels Holgerson, maar dat krijg je met een leeftijdsverschil van zo’n 25 jaar tussen de oudste en jongste binnen de lijnen. Carlo Kools stond om 15.00u klaar voor de aftrap, zijn aanvoerder Cees Sampaio had de tos gewonnen van Bub “iedereen is v/d wereld” van Beers, het was wel even vreemd, want de laatste keer dat hij aan de aftrap stond, deed je dat nog met 2 in de middencirkel. Een wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Maico Vianen en met live commentaar van André ‘’El Sierd” Mathijssen, welke wordt vastgelegd op foto door vaste elftal fotograaf Kees Luyckx en op beeld door Chris Martens, beter bekend als Chrisje Maldini. Het was een gelijk opgaande wedstrijd en al snel werd duidelijk dat beide teams hier niet waren voor een zomeravondwedstrijdje, er werd gestreden voor elke grasspriet. De in thuiskleuren spelende Rood Witten waren een aantal keren dicht bij een doelpunt, maar net geen scherp vizier of het aluminium stonden een voorsprong in de weg. Hoewel de kansenverhouding licht in het voordeel was voor de Rood Witte formatie, was het Nicky Kazz die na een mooie uitgespeelde aanval, toekomstig Halsteren doelman Andy Steging het nakijken liet en er voor zorgde dat er met een 0-1 ruststand de kleedkamer kon worden opgezocht. De wedstrijdtactieken werden nog eens doorgesproken en na rust kwamen de in thuisploeg sterk uit de kleedkamer en drongen de zwart witte formatie terug op eigen helft, met een paar katachtige reddingen wist keeper John van Beers zijn doel schoon te houden. Zoals zo vaak met voetbal waar de 1 aandringt valt het doelpunt aan de andere zijde, het was wederom Nicky Kazz, die de voorsprong verdubbelde. De ploeg op achterstand toont karakter en gaven zich niet gewonnen. Het geloof was helemaal terug toen vlak voor tijd, Zaterdag 2 topscoorder aller tijden Bonny Luyckx, met een Marco van Bastenachtige omhaal de aansluitingstreffer op het scorebord bracht. Scheidsrechter Maico Vianen gaf 2 minuten blessuretijd aan, het leek erop dat het uurwerk v/d beste man het begeven had, de minuten gingen wel erg langzaam, had hij een scheidsrechter cursus in Steenbergen gevolgd, zelfs de term matchfixing kwam ter sprake en er werd rond gekeken of er misschien belchinezen op Sportpark De Gagelrijzen waren neergestreken. In blessuretijd kreeg de thuisploeg ook nog een indirecte vrije trap binnen de zestien, waarbij keeper Andy Steging mee naar voren kwam, maar het mocht niet baten. Het laatste buitenkansje werd niet verzilverd en de zwart witte hielden knap stand. Iets later werd er met een 1-2 eindstand eindelijk afgefloten. De aanwezige supporters hadden een spraakmakende wedstrijd gezien en zochten hun weg naar de kantine, de spelers nuttigde hun welverdiende eerste pilskes en bacootjes, traditiegetrouw op het veld en in de kleedkamer. Na gedoucht te hebben werd door iedereen de kantine opgezocht. Om de inwendige mens wat te versterken stond in de bestuurskamer een door Toontje prima verzorgd buffet klaar. Met muziek van DJ Explosion werd er nog een leuk feestje gebouwd en tussendoor werden de sponsoren bedankt en werd er een loterij met mooie prijzen gehouden. Om 22.00u na de laatste plaat van DJ Addy werden de laatste pilsjes getapt en ging het licht aan en bij een enkeling het spreekwoordelijke licht uit. We kunnen, ondanks het mindere weer, terug kijken op een mooie, sportieve en gezellige dag, een dag die niet mogelijk kan worden gemaakt zonder sponsoren en die willen wij dan ook bedanken.

Onderstaande sponsoren bedankt, voor jullie bijdrage:
Carola Mode, Shoetiek Roks, Jack Valentijn Bestratingen, Diana en Frank Waaijenberg, Bonmaister, Bloem en Zo Annemiek, Jolanda’s Hairstudio, Van Loon Voegwerken, Bestel Wagens op Benzine.nl, Andrew Kas Bestratingen, Tim Verlaar, Bruba Sport, Techno Brabant, Vriend van Rood Wit, Nomi Co-packing, FA Kas Elecktro, Verstraaten Autoschade, Slagerij Monden, 076 Makelaardij, Kools Transport, D&J Verlaar Schilderwerken, Tioforma, De Krom Bestratingen, Germanetti, Gebr. Sanne voegwerken, B&R Schilderwerken, R&F Bestratingen, Brasserie het Wapen van Nassau, Shoeby Fashion.