Nieuwsoverzicht

Organisatie U10 Tournament krijgt eerste gemeentelijke pluim

03 juni 2019
www.rood-wit.nl
De organisatie achter het Rood-Wit U10 Tournament, een internationaal voetbaltoernooi voor spelers tot tien jaar, heeft zondag de eerste pluim gekregen van de gemeente Rucphen.

De vijfde editie van het Rood-Wit U10 Tournament is er waarschijnlijk eentje waar nog lang over wordt gesproken. Niet alleen omdat de wedstrijden, ondanks het warme weer, zonder grote problemen verliepen, maar ook omdat de organisatie een primeur kreeg. Na de prijsuitreiking kreeg de zichtbaar geëmotioneerde toernooidirecteur Johan Wagtmans namelijk de eerste gemeentelijke pluim in handen. Deze pluimen werden eerder dit jaar aangekondigd en zijn bedoeld als een blijk van waardering en dankbaarheid aan mensen die zich bovengemiddeld maatschappelijk inzetten voor de gemeente Rucphen.
 

Kenbaar en leefbaar

"Het is natuurlijk fantastisch hoe de organisatie weer dit toernooi heeft georganiseerd", zegt burgemeester Marjolein van der Meer-Mohr. "Deze pluim is voor initiatieven die de gemeente kenbaar en leefbaar maken. Dat heeft Rood-Wit weer fantastisch gedaan. Daarom willen wij graag de allereerste gemeentelijke pluim uitreiken aan de toernooidirecteur.”
 

Dankbaar

Wanneer Wagtmans de microfoon in handen krijgt, legt hij meteen uit dat de pluim niet alleen voor hem is. "Want wat we hier deze twee dagen doen, is niet Johan Wagtmans. Dat is het team die dit georganiseerd heeft. Dat dit voor het eerst door de gemeente uitgereikt wordt, toont aan dat Rood-Wit bruist van de energie en een gigantisch organisatorisch vermogen en doorzettingsvermogen heeft. Ik ben deze mensen dan ook vooral dankbaar, dat zij dit voor ons hebben mogelijk gemaakt.”
 

Vijfde editie

Wat het toernooi zelf betreft was het qua opzet vergelijkbaar met voorgaande jaren. Voor de vijfde editie streden over twee dagen lang 24 teams uit binnen- en buitenland voor de eerste plaats. Het gaat dan om de jeugdteams van clubs als PSV en FC Utrecht, maar ook Paris Saint-Germain, West Ham United en Inter Milan. Bohemian SC uit de Filipijnen en Total Soccer Cayman van de Kaaimaneilanden deden dit jaar eveneens mee. De uiteindelijke winnaar van het toernooi was Ajax.
 

Ondanks de hitte

Misschien wel het meest opvallende aan het toernooi was de manier waarop de spelers, ondanks de hitte, maar bleven rondrennen en spelen. Waar de ouders zo veel mogelijk probeerden te schuilen onder parasols, rennen de kinderen ogenschijnlijk moeiteloos over het grasveld. Toch verklapt de negenjarige Dre Odia van Club Brugge dat het toch wel moeilijker was dan het leek.

"Het was wel heel erg warm, dat maakte het echt lastig. Ik denk ook dat teams uit warmere landen een voordeel hadden, zij zijn dat namelijk gewend. Toch ben ik wel blij met ons resultaat hoor, we zijn achtste geworden. En dat voor zo'n groot toernooi waar we tegen grote ploegen spelen. Daarnaast heb ik nog een keer gescoord ook!"

Bron: BN DeStem




 
www.rood-wit.nl
Afgelopen vrijdag was tijdens de Bierproeverij de eerste trekking onder de tot nu toe verkochte loten van het 90 jarig jubileum van… Meer >
 
www.rood-wit.nl
Pupil van de Week bij de wedstrijd Rood-Wit W 1 – SC Gastel 1 is Damin Rafik. Damin is 10 jaar en is de zoon van Saïd en… Meer >
 
www.rood-wit.nl
Pupil van de Week bij de wedstrijd Rood-Wit W 1 – SC Gastel 1 is Badr Abarkane. Badr is 10 jaar en is de zoon van Nora Belhaj.… Meer >
 
www.rood-wit.nl

Paas-enveloppenactie

14 maart 2024
Tijdens het Kwalificatietoernooi 2024 op Paaszaterdag 30 maart zullen de dames van de activiteitencommissie jeugd ook aanwezig zijn met… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 






RKSV Rood-Wit W - Sportpark De Gagelrijzen, Emmastraat 84-86, 4711 AV St. Willebrord - Tel. +31165384307

Banknummer NL28RABO0148617034 - KVKnummer 40280063 - BTWnummer  NL002595072B01
 

Terug naar boven