Nieuwsoverzicht

Reinald Boeren genomineerd voor Rinus Michels-Award als beste amateurtrainer van Nederland

26 april 2018
www.rood-wit.nl
Reinald Boeren is genomineerd voor een prestigieuze Rinus Michels-award. De oefenmeester van Rood-Wit maakt kans op de titel 'Amateurtrainer van het jaar'. ,,Dit is een mooie erkenning."

Boeren bracht de Willebrorders in drie seizoenen van de derde naar de eerste klasse en strijdt daarin meteen mee voor promotie. Hij is, vanzelfsprekend, blij met de nominatie. ,,Het is heel bijzonder en een mooie erkenning voor het werk van de laatste jaren. Ik heb als trainer best wat succes gehad, maar daarin ben je ook van iedereen om je heen afhankelijk. Nu we als promovendus in de eerste klasse direct meedraaien om een plaats in de nacompetitie, ben ik onder het vergrootglas gekomen."

Rood-Wit heeft zich in de eerste klasse direct geruisloos opgewerkt tot een serieuze uitdager voor de bovenste plaatsen. Mede daardoor is de oefenmeester op de radar gekomen. ,,Dit is uitzonderlijk. We zijn begonnen in de derde klasse en draaien nu op dit niveau mee. Dat doen we echt met z'n allen. De kracht van Rood-Wit is het collectief, en dat is echt bijzonder sterk."
 

Nacompetitie

Terwijl op 't Heike iedereen met de huidige prestaties al dik tevreden is, spreekt Boeren zich ambitieus uit voor het resterende einde van het seizoen. ,,Als je op deze plaats staat zeg ik: ga ervoor. We moeten niet onze kop in het zand steken, maar pakken wat we pakken kunnen. Houden we deze vorm vast, dan verzekeren we ons van een nacompetitieplaats". Op de ranglijst zijn de rood-witten op de derde plaats terug te vinden. Op basis van verliespunten staat de ploeg zelfs tweede. Na de winterstop werd nog maar één duel verloren. ,,Van tevoren had niemand dit verwacht, maar we zijn echt gegroeid. We hebben een smalle selectie, maar als we iedereen erbij houden kunnen we ver komen."
 

Organisatie

De organisatie van de award-uitreiking zegt op de website: ,,Reinald is al 4 jaar werkzaam bij Rood-Wit en is 2 keer kampioen geworden met bijna hetzelfde team. Hij hanteert verschillende systemen maar de principes blijven hetzelfde. Uitgangspunt is altijd dat hij kijkt en analyseert waar liggen de sterktes/zwaktes eigen team en tegenpartij. Bij Rood-Wit spelen 8 zelfopgeleide spelers. Ook bij zijn vorige club (RKVV Roosendaal) hebben veel jeugdspelers de stap naar het eerste elftal gemaakt. Hij is dan ook erg actief met het technisch jeugdplan. Reinald is sociaal, reageert open en direct en is door zijn werk in achterstandswijken heel goed in de omgang met mondige spelers. Daarnaast geeft hij voetballessen aan 4-7 jarigen, walking football, naschools voetbal en meisjesvoetbal en zijn slogan is: ‘we doen het samen’."
 

Reinald Boeren is tweevoudig winnaar van de BN DeStem-voetbalawards. Volgend seizoen trekt de succescoach naar hoofdklasser Gemert.

Bron: BN De Stem



 
www.rood-wit.nl
Afgelopen vrijdag was tijdens de Bierproeverij de eerste trekking onder de tot nu toe verkochte loten van het 90 jarig jubileum van… Meer >
 
www.rood-wit.nl
Pupil van de Week bij de wedstrijd Rood-Wit W 1 – SC Gastel 1 is Damin Rafik. Damin is 10 jaar en is de zoon van Saïd en… Meer >
 
www.rood-wit.nl
Pupil van de Week bij de wedstrijd Rood-Wit W 1 – SC Gastel 1 is Badr Abarkane. Badr is 10 jaar en is de zoon van Nora Belhaj.… Meer >
 
www.rood-wit.nl

Paas-enveloppenactie

14 maart 2024
Tijdens het Kwalificatietoernooi 2024 op Paaszaterdag 30 maart zullen de dames van de activiteitencommissie jeugd ook aanwezig zijn met… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 






RKSV Rood-Wit W - Sportpark De Gagelrijzen, Emmastraat 84-86, 4711 AV St. Willebrord - Tel. +31165384307

Banknummer NL28RABO0148617034 - KVKnummer 40280063 - BTWnummer  NL002595072B01
 

Terug naar boven