Nieuwsoverzicht

Seizoen 2017-2018 later starten, later eindigen !

18 mei 2017
www.rood-wit.nl
Samen met amateurclubs is besloten om het voetbalseizoen 2017/2018 later te beginnen en later te eindigen. Het voetbalseizoen begint in het hele land vanaf 2 september 2017 met bekerwedstrijden. De competitiewedstrijden beginnen vanaf 23 september 2017 en het seizoen wordt afgesloten op 27 mei 2018. Dit is de belangrijkste uitkomst van de meer dan 30 bijeenkomsten, met ruim 1.200 clubvertegenwoordigers, over de speeldagenkalender van seizoen 2017/2018.

‘Samen ons voetbal verbeteren’
Directeur amateurvoetbal, Jan Dirk van der Zee: "Door spelers en clubs werd ons steeds vaker gevraagd waarom we het voetbalseizoen niet later zouden beginnen, zodat we ook langer door kunnen voetballen. Zo kunnen de voetballers rustig op vakantie, zonder dat ze schuldig hoeven te voelen ten opzichte van hun teamgenoten, en kan er ook nog lekker gevoetbald worden als in mei de zon begint te schijnen. Met dit idee zijn we aan de slag gegaan en samen hebben we de plannen weten te vertalen in een concrete speeldagenkalender. Deze kalender is een uitkomst van een goede samenwerking met clubs en hiermee hoopt de KNVB alle voetballiefhebbers van dienst te zijn."

Na de vakantie beginnen en door met mooi weer
In januari zijn vertegenwoordigers van de KNVB met clubs in gesprek gegaan om de plannen voor te leggen en deze samen uit te werken. Dit gebeurde op meer dan 30 bijeenkomsten, met ruim 900 verenigingen, door heel het land. Er wordt eveneens overleg gevoerd met gemeenten om samen eventuele knelpunten weg te nemen.

Door pas na de zomervakantie te beginnen met bekerwedstrijden in het weekend, wordt verwacht dat minder voetballers hun eerste wedstrijd(en) hoeven te missen. Daarnaast kunnen voetballers, trainers, teams én clubs zich beter voorbereiden op de start van de competitie. Als bijkomend voordeel loopt het voetbalseizoen ook langer door, wat betekent dat meer wedstrijden in de lente worden gespeeld, met hierdoor meer kans op mooi weer en dus minder kans op afgelastingen.

Flexibele winterstop
In deze kalender is er voor het eerst sprake van een flexibele winterstop van 27 januari 2018 tot 4 maart 2018. Dit betekent dat er een ruimte van zes weken is ingelast om vier wedstrijden te spelen. Verenigingen kunnen voor deze periode in onderling overleg bepalen of ze een wedstrijd naar een andere datum willen verplaatsen dan op het wedstrijdschema staat aangegeven. Dit geldt ook voor wedstrijden in de A-categorie.

Als verenigingen hier niet uitkomen, dan blijft het schema uiteraard leidend. Deze nieuwe opzet wordt aankomend seizoen getest en op basis van de resultaten wordt gekeken of dit in de toekomst kan worden uitgebreid binnen de reguliere competitie.

Belangrijk bekervoetbal in september
De beker in het amateurvoetbal begint in het hele land op 2 september. Er wordt dit seizoen vooral in het weekend gespeeld, bij voorkeur dus niet meer op doordeweekse avonden. Alle teams kunnen meedoen aan de poulewedstrijden in de beker en vooral voor de jeugd is het meedoen aan de beker van belang. De bekerresultaten worden namelijk gebruikt om de competitie indeling vanaf de eerste klasse en lager zo eerlijk en leuk mogelijk te maken. Dit geldt voor alle jeugdteams van Onder 8 tot en met O19.

Dat de competitie later eindigt heeft ook invloed op de nacompetitie. Hoe deze nacompetitieregeling er volgende seizoen definitief uit gaat zien wordt de aankomende periode uitgewerkt en zal voor het einde van het huidige seizoen bekend worden.

De speeldagenkalender amateurvoetbal 2017/2018 is hier te bekijken.

Met vriendelijke groet,
KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND

Hans Schelling
operationeel manager


 
www.rood-wit.nl
Afgelopen vrijdag was tijdens de Bierproeverij de eerste trekking onder de tot nu toe verkochte loten van het 90 jarig jubileum van… Meer >
 
www.rood-wit.nl
Pupil van de Week bij de wedstrijd Rood-Wit W 1 – SC Gastel 1 is Damin Rafik. Damin is 10 jaar en is de zoon van Saïd en… Meer >
 
www.rood-wit.nl
Pupil van de Week bij de wedstrijd Rood-Wit W 1 – SC Gastel 1 is Badr Abarkane. Badr is 10 jaar en is de zoon van Nora Belhaj.… Meer >
 
www.rood-wit.nl

Paas-enveloppenactie

14 maart 2024
Tijdens het Kwalificatietoernooi 2024 op Paaszaterdag 30 maart zullen de dames van de activiteitencommissie jeugd ook aanwezig zijn met… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 






RKSV Rood-Wit W - Sportpark De Gagelrijzen, Emmastraat 84-86, 4711 AV St. Willebrord - Tel. +31165384307

Banknummer NL28RABO0148617034 - KVKnummer 40280063 - BTWnummer  NL002595072B01
 

Terug naar boven