Nieuwsoverzicht

Nieuwe spelregels in het seizoen 2019-2020

26 juni 2019
www.rood-wit.nl

De Johan Cruijff Schaal is de traditionele aftrap van het voetbalseizoen in Nederland. Daarmee is het dit seizoen ook de eerste wedstrijd waarbij een aantal nieuwe spelregels gelden, voor zowel de amateurs als de profs.

In bovenstaande animatie en onderstaande tekst leggen we de zes meest in het oog springende wijzigingen uit.

  • Strafschoppenserie
    Als er een strafschoppenserie aan te pas moet komen om een beslissing te brengen, gaat het vanaf dit seizoen weer om-en-om. Team A begint, team B neemt daarna een strafschop, daarna weer Team A, enzovoort. De ABBA-procedure, die vorig seizoen werd gebruikt, bestaat niet meer.
  • Plek van wisselen
    Als een speler gewisseld wordt, kan de scheidsrechter bepalen dat dit bij de dichtstbijzijnde doel- of zijlijn moet gebeuren. De scheidsrechter kan dit bijvoorbeeld beslissen om tijdrekken te voorkomen, of in het geval van een blessure.
  • Doeltrap
    Een doeltrap, of een vrije trap in de eigen zestien meter, hoeft niet meer eerst uit het strafschopgebied voordat een medespeler de bal mag aanraken. De bal is in het spel vanaf het moment dat deze is getrapt en duidelijk beweegt. Alleen de opbouwende partij mag de bal direct in de zestien meter aanraken.
  • Scheidsrechterbal
    Bij een scheidsrechterbal mag er voortaan maar één speler in de buurt staan van de scheidsrechter, als hij de bal laat vallen. Dit moet een speler zijn van het team dat de bal als laatste heeft aangeraakt. De rest van de spelers moet op minimaal vier meter afstand staan. Als er een scheidsrechtersbal in het strafschopgebied is, is deze altijd voor de keeper.
  • Kaarten voor teamofficials
    Een scheidsrechter kan ook een gele of rode kaart geven aan teamofficials. Teamofficials zijn alle stafleden die langs het veld zitten, zoals de coach, verzorger of teammanager. Afgelopen seizoen is hier al mee geëxperimenteerd in het betaald voetbal, vanaf komend seizoen geldt het ook voor het amateurvoetbal.
  • Muurtje
    Als de verdedigende partij bij een vrije trap een muurtje neerzet van drie of meer spelers, moeten alle aanvallers minimaal één meter afstand houden van dit muurtje. Als de aanvallers zich hier niet aan houden, volgt er een indirecte vrije schop voor de verdedigende partij.


 
www.rood-wit.nl
Afgelopen vrijdag was tijdens de Bierproeverij de eerste trekking onder de tot nu toe verkochte loten van het 90 jarig jubileum van… Meer >
 
www.rood-wit.nl

Paas-enveloppenactie

14 maart 2024
Tijdens het Kwalificatietoernooi 2024 op Paaszaterdag 30 maart zullen de dames van de activiteitencommissie jeugd ook aanwezig zijn met… Meer >
 
www.rood-wit.nl
Onze vereniging heeft zich al een tijd geleden aangemeld voor OnzeClubWinkel en heeft er de vruchten ook al van geplukt. Wij willen het… Meer >
 
www.rood-wit.nl
Voor Koningsdag 2024, op zaterdag 27 april, zijn we op zoek naar mensen die willen helpen met de activiteiten bij Rood-Wit. Wil je ons… Meer >
 
 
 
 
 
 






RKSV Rood-Wit W - Sportpark De Gagelrijzen, Emmastraat 84-86, 4711 AV St. Willebrord - Tel. +31165384307

Banknummer NL28RABO0148617034 - KVKnummer 40280063 - BTWnummer  NL002595072B01
 

Terug naar boven