TVC Breda D1
Rood-Wit D1
12-03-2016
0-0

Een uitwedstrijd naar Breda, een richting die ons niet vreemd is, een kwart v/d uitwedstrijden wordt immers afgewerkt in de Baroniestad. Senna vindt zichzelf vandaag wel terug op een vreemde plaats, waar hij de goals normaal moet forceren is vandaag i.v.m. afwezigheid van Jeremy zijn voornaamste taak om deze te keren. Vorige week werd er eindelijk weer eens gewonnen en hopelijk kunnen onze jongens deze euforie doorzetten. We starten sterk en slepen al vroeg in de wedstrijd 2 corners uit opgezette aanvallen. Het spel speelt zicht voornamelijk af op Bredase helft, maar de eerste echte gevaarlijke kans is voor de thuisploeg, de snelle spits wordt de diepte in gestuurd, maar 1 op 1 komt Senna als sterkste uit de bus. De Rood Witjes zijn niet onder indruk en gaan verder zoals men begon. Opbouwend van achteruit word regelmatig via combinaties op het middenveld de voorste linie bereikt en de aanval gezocht. Stan zorgt met perfecte sliding dat een v/d spaarzame tegenaanvallen in de eerste helft gevaarlijk kan worden. Het zijn de Rood Witjes die het meeste balbezit hebben en voor het meeste doelgevaar zorgen, alleen is de laatste bal net niet zuiver genoeg of zijn de spitsen net niet scherp genoeg om doeltreffend te zijn. Met een minimum aan doelpunten wordt er afgefloten voor de rust. De 2e helft starten we iets slapper en in de 34e minuut krijgt de thuisploeg een eerste corner. Even later zet Tim na een mooie steekbal van Tom, goed druk op de keeper, maar heeft hij de pech dat door zijn blok de bal net aan de verkeerde kant v/d paal beland. Uit een aanval via Sandieno zijn we opnieuw kort bij de verdiende openingstreffer, Tom ziet zijn schot van dichtbij via de lat overgaan. De Rood Witjes blijven druk zetten en zoeken naar het eerste doelpunt. 9 Minuten voor tijd komt de thuisploeg met een man minder staan, als een speler het veld voor 5 minuten moet verlaten na een overtreding op Justin. Ook het numerieke overwicht weten we niet om te zetten in een goal, al moet daarbij gezegd worden dat de 5 minuten tijdsstraf wel erg snel waren weggetikt. Het laatste Willebrordse wapenfeit komt van Cas, maar zijn vrije trap word gestopt door de Bredase goalie. Als er word afgefloten kunnen we terugkijken op een attractieve wedstrijd, met goed spelend maar slecht ingooiend Rood Wit, als we net zo vaak gescoord hadden als dat er fout werd ingegooid, dan had we wel een heel geflatteerde einduitslag kunnen opschrijven. Volgende week komen de buren van over de bult op bezoek, wederom een tegenstander uit de bovenste regionen.

Verslagen

RKSV Rood-Wit W - Sportpark De Gagelrijzen, Emmastraat 84-86, 4711 AV St. Willebrord - Tel. +31165384307