Groen Wit D1
Rood-Wit D1
21-11-2015
4-1

Op een koude regenachtige zaterdagochtend waar er veel wedstrijden worden afgelast, kunnen onze Rood Witjes zich opmaken voor een uitwedstrijd tegen Groen Wit. Om 13.30u wordt er verzameld en wordt de elftalfoto gemaakt. Hierna vertrekt de Willebrordse karavaan richting het Haags Sportpark in Princenhage / Breda. We zijn ruim op tijd en kunnen constateren dat de vereniging uit haar jasje is gegroeid, de velden zijn continue bezet en omdat er op het bijveld nauwelijks ruimte is voor een fatsoenlijke warming up wordt er een kwartiertje later afgetrapt op het clubkleurige kunstgras. Vooraan de aftrap een minuut stilte ter nagedachtenis van de slachtoffers van de terreuraanslagen in Parijs. De Rood Witjes starten goed, al is de 1e kans voor de huidige nr 2 op de ranglijst. Senna krijgt hierna het eerste kansje voor Rood Wit en Stan zijn schot wordt goed door de Bredase goalie gepareerd. Iets later is Stan nuttig op eigen helft en grijpt hij met een sliding net op tijd in. Jeremy is 1 op 1 is de sterkste. De jongens doen zeker niet onder voor de thuisploeg, alleen weten beide ploegen voor rust niet te scoren. Na het rustsignaal zoeken de jongens even de warme kleedkamer op. Ze kunnen terug kijken op een goede 1e helft, welke zeker perspectief biedt voor de 2e. In de 2e helft laat Rood Wit wat meer gaatjes vallen. De thuisploeg profiteert van de ruimte, een uitbraak wordt door Jeremy buiten de zestien gestopt met een overtreding, de bal rol echter richting de doelmond en de scheidsrechter past de voordeelregel toe, Zane weet nog net een doelpunt te voorkomen, dus wordt er alsnog gefloten voor de vrije trap. Deze wordt goed langs de muur binnengeschoten en de thuisploeg komt op een voorsprong. Lang kan de ploeg niet genieten, kort na de aftrap krijgen de Rood Witjes een hoekschop en deze corner van Tino wordt door Cas of door zijn toedoen, de gelijkmaker gemaakt. Een volgende Willebrordse aanval wordt tot corner verwerkt, de Willebrordse luchtmacht schuift mee naar voren, maar het is de thuisploeg die scoort, uit de counter scoort de snelle rechtsbuiten een mooie goal. Even later vergroot de thuisploeg hun voorsprong uit een eigen corner. Senna is inmiddels terug in het veld gekomen, voor de ongelukkig terecht gekomen Tim. De ploeg wil nog wel maar is niet meer bij machte om de achterstand te verkleinen. Groen Wit strooit nog meer zout in de Willebrordse wonden en scoort zelfs de 4-1. Hierna wordt er afgefloten voor het einde van een amusement volle sportieve wedstrijd. Jammer dat we zonder punten staan, want er had zeker gezien de eerste helft meer ingezeten. Complimenten voor de man in het geel, die een voortreffelijke wedstrijd floot. Alle wedstrijden zijn belangrijk dus ook volgende week, de nummer laatst “Beek Vooruit” komt op bezoek, in een competitie waar iedereen van iedereen kan winnen zegt een plaats op de ranglijst niet veel, met de wetenschap dat de Beekse ploeg de eerste 3 punten heeft gehaald in de laatste wedstrijd, zullen de Rood Witjes hun stinkende best moet doen om de broodnodige punten in eigen huis te houden, want met 1 punt in de laatste 4 wedstrijden heeft de ploeg zich zeker tekort gedaan en wordt het tijd dat er 1 of meerdere punten worden bijgeschreven.