Hoeven D1
Rood-Wit D1
05-11-2015
3-1

Deze donderdag geen training maar een competitiewedstrijd, vanwege vakantievierende spelers en technische staf, werd de wedstrijd van afgelopen zaterdag een aantal dagen verzet. Het navigatiesysteem hoeft voor deze wedstrijd niet ingesteld te worden, als we de bult over zijn, zien we zowat gelijk de verlichting van sportpark Achter ’t Hof, de thuisbasis van tegenstander en buurman Hoeven. De laatste keer dat we hier waren, was zowat het hele Heike leeggestroomd om onze hoofdmacht aan te moedigen in de strijd om het kampioenschap. Wat toen even in de kast kond worden gezet, het gelijke spel voelde voor Rood Wit als een nederlaag en Hoeven vierde het behaalde punt alsof men Europees voetbal had veilig gesteld. Teleurgesteld verlieten de supporters massaal het Hoevense sportpark om een week later alsnog het verdiende kampioenschap binnen te halen.
Vandaag minder supporters als die bewuste zondag, maar toch mag de Rood Wit D1 niet klagen zowel uit als thuis kunnen zij altijd rekenen op steun van de 12e man. De thuisploeg oogt fysiek sterk en hebben waarschijnlijk meer 2e jaars in hun gelederen als de Rood Witjes. Na de aftrap zijn dan ook de eerste minuten duidelijk voor de thuisploeg en wordt het eerste waarschuwingsschot afgevuurd. Hierna komen de Rood Witjes iets beter in de wedstrijd en doet Milan met een schot iets terug. In de 15e minuut stuurt Tim met een steekpass Milan weg, Milan schiet de bal knap achter de keeper en bezorgt Rood Wit de voorsprong. Lang kunnen onze jongens echter niet genieten van de voorsprong. Gelijk vanaf de aftrap snijdt Hoeven door de normaliter sterke verdediging en van dichtbij wordt de gelijkmaker binnengeschoten. Even later zet Tino goed druk en veroverd de bal, oog in oog met de Hoevense goalie ziet hij zijn schot langs de verkeerde kant van de paal gaan. Hoeven is ook dicht bij een voorsprong, via de deklat gaat de bal over. Na attractieve 1e helft kunnen beide ploegen met een gelijke stand even op adem komen in het kleedlokaal. Hoeven komt ook de 2e helft beter uit de startblokken en komen even later op een 2-1 voorsprong. Een uittrap van Jeremy valt in de voeten van de vrijstaande Hoevense aanvoerder en deze schiet in 1 keer de bal tegen de touwen. De Rood Witjes kunnen voor de derde keer aftrappen, maar de kopjes gaan niet omlaag, de ploeg geeft zich niet gewonnen en voert de druk op. Christian stuurt Daan de diepte in, deze weet een corner uit de aanval te halen, maar helaas niet de gelijkmaker, die op dat moment in de lucht hangt. In de 20e minuut probeert Stan een afgevallen bal op de slof te nemen, met een blessure tot gevolg, een. De Rood Witjes zijn door het wegvallen van Stan wat van slag en de thuisploeg wordt sterker. Zoals we al vaker meegemaakt hebben waarbij ons de goal niet valt, valt hij aan de andere kant wel. Waar een handsbal van een Hoevense speler niet wordt gezien, wordt er van Rood Wit wel een bestraft. De toegekende vrije trap wordt in 1 keer knap bij de 2e paal binnengeschoten. Het verzet van onze jongens is gebroken, een vrije trap van Tino is het laatste wapenfeit van de Rood Witjes in resterende minuten. Jeremy heeft nog een 2-tal prima reddingen en voorkomt daarmee een grotere achterstand. Gezien de hele wedstrijd was een grotere achterstand zeker niet terecht en zelfs geflatteerd geweest. Na afloop v/d wedstrijd krijgen we te horen dat Stan een gescheurde kuitspier heeft opgelopen. We missen dus niet alleen de punten, maar zullen de komende weken ook onze aanvoerder moeten missen. De eerste van de twee 6 punten wedstrijden in 3 dagen is dus niet positief verlopen, hopelijk is er zaterdag meer succes.