SC Gastel D1
24-10-2015
0-1

Scheidsrechter:   Kas, A.M.J.
Met het oktoberfeest nog in de bol en de klok op wintertijd een verslag van de laatste poulewedstrijd in het bekertoernooi. Op bezoek komt SC Gastel een ploeg die uitkomt in de 1e klasse, een klasse hoger als onze eigen Rood Witjes. Op voorhand kunnen we er dus vanuit gaan dat dit geen gemakkelijke wedstrijd gaat worden. Met een geblesseerde Senna en een vakantie vierende Zane start de ploeg met 2 wissels. Kort na de aftrap het 1e kleine kansje, de Gastelse keeper denkt alle tijd te hebben, maar Tim jaagt goed door en zorgt daarmee voor de 1e problemen. Even later een pass van Stan op Cas, helaas gaat zijn schot in het zijnet. Tino geeft een steekbal op Stan, maar deze is net iets te hard en kan worden opgeraapt door de keeper. De Gastelse keeper speelt de bal ver voor zijn goal onder druk in de voeten van Cas, deze schiet gelijk op het lege goal maar ziet de bal net naast gaan. De Rood Witjes zijn de eerste 20 minuten de bovenliggende partij, maar weten de goal niet te maken. In de 22e minuut weet Gastel wel raad met de 1e kans, de Gastelse nr. 14 staat helemaal vrij en laat Jeremy kansloos. Met de 0-1 kunnen de jongens aan de ranja. In de eerste minuten van de 2e helft een goede voorzet van Christian en schoten van Milan en Cas. In de 35e minuut slalomt Justin langs 3 spelers van Gastel en weet de 4e hem pas te stoppen. Even later een foutje van Jeremy wat gelukkig niet wordt afgestraft. Halverwege de 2e helft een overtreding op Milan, Cas schiet de toegekende vrije trap net over. De wil is er bij Rood Witjes, maar het wil net niet lukken. Gastel is 1 keer gevaarlijk in de 2e helft maar Jeremy weet met een knappe redding en een goede reflex in de rebound een grotere achterstand te voorkomen. Met een minimale achterstand wordt er afgefloten en komt er een einde aan de wedstrijd en aan het bekertoernooi, een wedstrijd waarin de Rood Witjes laten zien hebben dat ze het ook een 1e klasser lastig kunnen maken en waar een puntje zeker verdiend was geweest. Volgende week zaterdag geen wedstrijd, de uitwedstrijd over de bult tegen het plaatselijke Hoeven is een paar dagen uitgesteld en zal doordeweeks worden gespeeld.

Verslagen

RKSV Rood-Wit W - Sportpark De Gagelrijzen, Emmastraat 84-86, 4711 AV St. Willebrord - Tel. +31165384307