Victoria'03 D1
26-09-2015
1-4

Scheidsrechter:   Beers, J.M.P. van
Op deze zaterdag staat er een thuiswedstrijd op het programma. De bezoekers hebben afgelopen week het landelijke nieuws gehaald, de burgervader van gemeente Halderberge zag in de voormalige thuisbasis van de bezoekers een ideale locatie voor vluchtelingenopvang, dit voorstel zorgde voor veel consternatie bij de lokale politieke partijen, omwonende en dorpsgenoten. Als je een bevolkingsgroep met verschillende etnische achtergronden ter grote van ⅔ van het hele inwonersaantal van kerkdorp Stampersgat op een voormalig sportpark wilt huisvesten, dan kun je niet verwachten dat alle buurtbewoners van het voormalig VES terrein de vlag uithangen. Over tot orde van de dag, het zonnetje straalt en even na 12.00u komen beide ploegen uit de kleedkamer voor de warming up. De Rood Witjes doen dit zonder de geblesseerde Justin en Senna, beide zijn er om als 12e man hun ploeg aan te moedigen. Na het verlies van vorige week valt er wat goed te maken, maar de Rood Witjes beginnen niet echt overtuigend. Victoria start sterker en de 1e kans is dan ook voor de Oudenbosschenaren. Hierna komt de thuisploeg iets meer in de wedstrijd, jammer is dan dat een klein foutje in de Willebrordse verdediging leidt tot de openingstreffer, maar dat is voetbal waar een middenvelder en een spits een foutje kan maken zonder consequenties is dat voor een verdediger en zeker een keeper vaak niet het geval. Vanuit de kant wordt er geopperd om vooral het kopie niet te laten hangen en dat doen de jongens gelukkig niet. Alleen echt gevaarlijk weten we niet te worden, de verdediging is alert, via het middenveld komt de bal een paar keer bij de voorste linie, maar dit is dan net over eigen helft en dan is de weg naar de goal nog te ver. De enigste te noteren wapenfeiten in de 1e helft zijn schoten van Zane en Tino en een vrije trap van Sandieno. Na de rust blijkt dat de ranja de thuisploeg goed gesmaakt heeft, de jongens beginnen sterk en zijn duidelijk op zoek naar de gelijkmaker. De druk neemt toe op het doel van Victoria. Sandieno heeft pech met zijn vrije trap deze komt via de deklat terug in het veld en wordt tot corner verwerkt. Kort hierna weer een hoekschop en hieruit scoort Daan de verdiende gelijkmaker. De vreugde is echter van korte duur, een correcte sliding op de bal van Stan, wordt door de prima fluitende scheidrechter als overtreding gezien. Uit de vrije trap die volgt haalt Victoria een corner, deze wordt nog weggewerkt maar de terug ingebrachte bal valt precies bij de vrijstaande man bij de 2e paal en scoort hiermee de 1-2. Rood Wit gaat op zoek naar de gelijkmaker en is er een aantal keren heel dicht bij. Een mooie voorzet van Cas wordt tot ternauwernood tot corner verwerkt. Rick is dicht bij een goal en er zijn nog een aantal schoten en kansen te noteren, de druk van Rood Wit is groot. Daan is dichtbij zijn en Rood-Wits 2e treffer, maar zijn kopbal mist de juiste richting en gaat voorlangs. Zoals je dan zo vaak ziet gebeurt het omgekeerde, waar de gelijkmaker in de lucht hangt, vergroot Victoria met een counter de voorsprong i.p.v. 2-2 gelijk komen we met een 1-3 achter. Met het wegvallen van Stan missen we een belangrijke schakel en misschien dat ook het sterke begin van de 2e helft iets te veel van de ploeg heeft geëist. Het 3e doelpunt is een ware domper voor de thuisploeg en geeft de bezoekers wat extra lucht. De ploeg scoort nog een keer en ziet nog een bal op de paal/lat belanden. Na het laatste fluitsignaal staat er een 1-4 eindstand op het bord en gaat de victorie mee naar Oudenbosch. Gezien ‘’met name de 2e helft’’ enigszins geflatteerd, met een beetje meer geluk had er zeker meer in gezeten voor onze jongens, maar om te zeggen dat de overwinning gestolen is zou niet reëel zijn en te ver gaan. Volgende week een nieuwe ronde en nieuwe kansen. Een ware klassieker, de derby in en tegen Sprundel, de huidige nr. 3 op de ranglijst, het wordt zeker geen makkie en we zullen er tegenaan moeten gaan, maar de bal is rond en de wedstrijd duurt een uur.