29-08-2015
0-8

Scheidsrechter:   Vianen, J.J.
Zaterdag 29 augustus,
De vlaggen met de scholen zijn weer begonnen hangen weer in de Willebrordse straten, we staan aan de aftrap van een nieuw voetbalseizoen. Met uitzondering van een paar spelers hebben de meeste hun zomervakantie weer achter de rug. Het belooft een warme dag te worden, het veld is groen, al had een extra maaibeurt of een lagere maaihoogte niet verkeerd geweest. De 1e tegenstander dit seizoen zijn ‘’ De Kogelvangers’’ een formatie uit de vestingstad waar Volkerak en het Hollands Diep elkaar ontmoeten. Een vereniging waar ook oud profvoetballer Henk Vos een aantal seizoenen de scepter zwaaide. Bij Rood Wit staat generatiegenoot Geert v/d Broek aan het roer en voorafgaand aan de wedstrijd wordt aan hem gevraagd naar een prognose, hij geeft aan dat in dit vroege stadium ‘’lekker ballen en plezier de prioriteit heeft’’.
12.30u de aftrap, de Rood Witjes beginnen niet slecht, maar het is duidelijk te zien dat de ploeg zoekende is, niet geheel vreemd, het team is grotendeels gewijzigd t.o.v. vorig seizoen en daarbij zijn ruim de helft 1e jaars. Het 1e kleine kansje is voor de Heikesmannen, maar wordt helaas niet benut. Vroeg in de wedstrijd de 1e domper voor Rood Wit en dan niet in de vorm van een doelpunt maar door een blessure moet aanvoerder Stan geblesseerd het veld verlaten en zal helaas deze wedstrijd niet meer terug keren. Na een paar kleine speldenprikjes is het in de 15e minuut raak en poetst Kogelvangers de brilstand van het bord. Hierna heeft Jeremy nog een paar prima reddingen op doelpogingen van de tegenstander, maar het is duidelijk dat onze ploeg een maatje te klein is en dat Kogelvangers een ploeg heeft met een aantal prima spelers. Met nog een 3-tal doelpunten staat er een ruststand van 0-4 op het scorebord. De 2e helft lijkt de thee goed gesmaakt te hebben, onze jongens zijn ietsjes feller en er wordt een aantal keren combinerend de aanval gezocht, de Rood Witjes krijgen zelfs een paar kleine kansjes, maar een doelpunt via Tino, Tim, Rick en Justin is de thuisploeg niet gegund. De Kogelvangers scoren nog 4x en verdubbelen daarmee de ruststand. In plaats van Kogelvangers had de naam Kogelvuurders vandaag niet misstaan en kunnen we concluderen dat er terecht en kansloos verloren is. Er blijkt dus nog een hoop werk te verrichten. De 1e jaars zullen nog veel moeten leren en moeten wennen aan een groot veld, de 2e jaars zullen hun verantwoording en de 1e jaars op sleeptouw moeten nemen. We zullen het met z’n allen moeten doen en het seizoen is nog lang, laten we hopen dat er beetje bij beetje verbetering in het spel komt, met positieve resultaten tot gevolg. Volgend weekend wederom een bekerwedstrijd, dan wacht er een tegenstander uit het Krabbegat op ons.