Moerse Boys E1
Rood-Wit E1
16-04-2015
1-2

Omdat de Moerse Boys zo vriendelijk waren om mee te werken aan de wedstrijdomzetting, spelen we deze uitwedstrijd op een donderdagavond. Daags na de thuisoverwinning kwam er een berichtje v/d Klein Zundertse vereniging of er een paar keepershandschoenen gevonden waren, dit was niet het geval, maar gelukkig waren ze toch terecht voor deze return. Deze Klein Zundertse doelverdediger had zijn handschoenen gewoon in z’n tas kunnen laten zitten de 1e helft, want er werden nauwelijks kansen door ons gecreëerd. De Moerse Boys waren alerter, feller en drukte ons goed terug op onze eigen helft. Wat wij er tegenoverstelden was erg slecht. Spelers die uit positie lopen, te lang met de bal lopen, niet mee terug verdedigen, alleen mekkeren op elkaar. De mannen in de Oranje Witte tenues gaan dan ook met een dik verdiende 1-0 de rust in. In de gang naar de kleedkamer nemen we het blad met bekertjes dorstlesser in ontvangst en gaan we richting de kleedkamer. In de rust wordt er aangegeven dat het echt anders moet, willen we hier met 1 punt of meer naar huis gaan. Als de tegenstander beter is, is dat 1 maar de instelling en mentaliteit die we nu laten zien is echt waardeloos. Hoe anders is het wedstrijdbeeld na de rust, we zijn gelijk heel erg fel, zitten er dus kort op. Het is duidelijk dat onze jongens op zoek zijn naar de gelijkmaker. Rick scoort dan ook halverwege de 2e helft de verdiende gelijkmaker. De mannen uit ’t Heike willen meer. Tim scoort ons 2e doelpunt en zoals later blijkt bezorgt deze goal de 3 punten. Maar dit zijn zeker niet alleen de verdienste van de doelpuntenmakers. Zat er krachtvoer in het drankje in de rust, waren het de dextro’s van Bianca of de donderspeech van Ronnie? Wat het ook was het maakt niet uit, iedereen heeft zijn stinkende best gedaan en met name Miko’s zijn optreden was in de 2e helft ijzersterk. De Klein Zundertse boomkwekerijen, akker- en tuinbouwers zullen ze vast bekend zijn met de hardwerkende Poolse seizoenarbeiders en Miko heeft laten zien dat ook hij arbeid niet schuwt, mede dankzij zijn inzet en doorzettingsvermogen kunnen we de 3 puntjes bijschrijven. Zaterdag nog weer een wedstrijd, de 4e in 8 dagen, laten we ons eigen vast houden aan de mentaliteit en inzet van deze 2e helft en dan moet het vast goed komen.